«

»

Dec 02

Släktforskning och beroende

Återkommer till en intressant vetskap utifrån släkrforskning. Gustav Vasa ”importerade” 4 familjer från Tyskland för att få expertis att förädla tackjärn till stål. Jag härstammar från en av dessa släkten – samma släkt som Liza Markund härstammar från, hörde jag när hon var med i ett släktforskningsprogram på TV.

Varför jag har tagit med detta och mitt förra exempel är för att dessa är spännande och lite speciella. MEN skulle jag veta mer om alla anförvanters speciella levnadsöden så skulle de vara lika intressanta. Varje person har ett unikt och intressant levnadsöde.

Jag har skrivit en bok där jag intervjuade Norrbottningar om traditionell läkekonst, många speciella människor med speciella liv och kunskaper. I somras skev jag en bok om en kvinnas liv. Jag har också skrivit en bok som delvis är självbiografisk men också inehåller filosofi, psykologi, poesi och är en nutidsinlaga – den boken är ännu inte utgiven.

Idag har jag läst Mia Törnbloms bok; ”Så dumt”. Mycket intressant. En sanning är att beroendeframkallande receptutskriven medicin är den största ingången till drogmissbruk. Många tror att läkarförskrivning garanterar ofarlighet och är ok. FEL. Den största langningen är den legala sjukvårdslangningen. Det är hemskt att människor både blir beroende missbrukare och personlighetsförändrade och jag undrar om den stora massan av recept”knarkare”, som inte fick veta eller inte trodde att detta var farligt, om de som andra missbrukare också behöver ett 12-stegs-program för att både komma sig ur och hålla sig ur missbruk.

Mia Törnblom fick amfetamintabletter för vilktminskning – amfetamin ger fokus och energi. Behov, beroenden, abstinens – utan att behöva hitta psykiska defekter eller eländig barndom, helt enkelt ett beroende framkallat av de utskrivna kemikalierna.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *