«

»

mar 31

Insändare om hälsa och om kärlek

Jag blev glad när jag läste en insändare skriven av en läkare som tänkt till. Han skriver i Kuriren; ”Hälsa handlar inte bara om frukt och grönsaker”.

Vi har en så ytlig och ogrundad  uppfattning om att vi bara är en kropp, nästan bara en maskin som ska smörjas, med lite nyttigt bränse i form av föda och det allena saliggörande för och mot allt för alla; motion. Denne läkare och jag är rörande överens om att människor kämpar med helt andra livsomständigheter som skapar ohälsa och det handlar då om livet som sådant med alla emotionella och mentala och också existentiella problem och frågor. Försök äta eller motionera bort dem – när vi behöver tankar och insikter och psykologiska behov tillgodosedda. När vi behöver mening och mål och värden som håller. En livslust och en livskraft från riktiga källor.

Vi har till och med bytt ut behovet av kärlek människor emellan till ett maskinellt tekniskt sexsamhälle – sex istället för och fristående ett uttryck för djup kärlek och intim samhörighet. En kroppsfixering, utbytbar mänsklig kötthandel och tomhet i själen. Länge leve kroppen och världen full av exponerade och exploaterade kroppar med tomma själar. Evig ungdom för marknadsvärdet, vem bryr sig om egenskaper, erfarenheter och visdom och skönheten i människan. Högstående eviga värden att känna stolthet över.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *