«

»

Nov 18

Hippokrates och D-vitamin

Vi har en galen övertro och ”medicin”-fixering, snabbfix, i ett galet sjukvårdssystem. I skymundan kommer alla skadliga och sjukdomsframkallande biverkningar. Effekten av en ”medicin” om den ska kallas medicin är att den ska göra nytta i förhållande till biverkningar. Och läkaretiken är dessutom att en läkare inte får skada patienten.

Jag hörde en siffra att 3000 personer dödas varje år och 100.000 skadas i svensk sjukvård. Vi måste tänka om.

Hippokrates, läkekonstens fader, var väldigt tydlig med att en bra läkare först avvaktar kroppens egen läkningsförmåga – och det är den som ALLTID läker varje krämpa en människa har, det ska vi aldrig glömma. Därefter sätter en bra läkare in milda insatser och hjälper inte det så är det starkare insatser och sist av allt kniven. Detta är det kloka tänkandet för hållbar hälsa och hållbar läkning.

Kineserna talar inte om sjukdomar utan om obalanser. Och angående obalans så är det balans vi människor behöver, att samarbeta med vår biologi och psykologi. Och näringsämnen som medicin.

Läste nyss om forskning på 150 000 människor enl AP, angående D-vitaminets betydelse för att förhindra MS. Ät D-vitamin som stärker immunsystemet, hävdas det i artikeln.  Min KBT-kollega och vän i Stockholm är väldigt kunnig om hälsa och näring och på Vårdcentraler där hon arbetar så får hennes patienter ta D-vitaminprover och rekommenderas tillskott vid brist och får på så sätt stor hjälp med psykiska tillstånd. Hälsosamt, verksamt och oskadligt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *