«

»

jan 20

Fortsatt otänkthet och Parkinsons lag

Jag vill fortsätta med ett par saker omkring otänkthet. Är det max 300 personer som omkommer i trafiken per år? Och detta skulle motivera att man sätter upp alla dessa miltals mitträcken till oerhörda kostnader och till besvär på alla möjliga sätt, bl a för snöröjningen. Och detta ursprungligen pga att bilförare inte håller hastighetsbegränsningar samt inte håller avstånd till framförvarande bil – alltså kör medvetet och omedvetet oförsiktigt!

Detta ska då jag och andra som tänker längre än näsan räcker, betala för! Till och med körskolorna trumperar ut galenskaperna att omogna nya bilförare ska köra så fort som möjligt så ”de inte hindrar trafiken” – något så galet olagligt dumt! När huvudregeln är att anpassa hastigheten efter förmåga och omständigheter som väglag, väderförhållanden osv. Hellre för försiktig och hänsynsfull än hänsynslös och farlig.

Efter den stora seriekrocken med en massa lastbilar på en bro var det väl, nyligen, så säger polisen precis det jag säger – det är den mänskliga faktorn att inte anpassa hastighet och avstånd. Och de ansvarslösa otänkta fortsätter att hitta på att det är andra viktigare faktorer – som mitträck, övervakningskameror och annat dumt som behövs. Jämför detta orimliga fokus på trafikproblem i förhållande med att 300 människor tar livet av sig varje år pga mobbing!!! Självmord som egentligen är mord och borde anmälas som mord och borde ALDRIG få förekomma – alltså mobbing ska inte få förekomma och vem bryr sig?

Så kriminella handlingar ser man mellan fingrarna med, här ”silar man mygg och sväljer kameler”.

Min andra egentligen inte otänkthet, utan reflektion och medvetenhet är att jag inte har lust att varken betala för manlig kriminalitet som kostar miljarder och miljarder och krig som män också leker där kvinnor och barn mördas – den sk civilbefolkningen. Stopp. 40.000 barn svälter ihjäl varje dag. Här talar man om ekonomi och svåra tider och man har inte råd att betala ören till kvinnor i nödvändiga produktiva omsorgsyrken – fatta att allt handlar om prioriteringar.

Då kommer jag in på Parkinsons lag, som andra kan förklara bättre än jag. Principen är den att man visste den sk utvecklingen för länge sedan, att byråkrati, överbyggnad, tjänstemannasektorn, förvaltningen – kärt barn har många namn, fast i mina ögon är denna utveckling inte ett kärt barn – detta skulle öka katastrofalt och de verksamma i egentlig produktiv behövlig verksamhet skulle bli försvinnande liten. Se idag vad som kostar och får kosta och var man drar in pengar JUST FÖR att de improduktiva mängden ska ha försörjning och fortsätta att växa.

Jag säger så här – finns det inte folk i egentliga verksamheter enligt nödvändig prioriteringsordning, så har vi inte räd att ha chefer, tjänstesektor osv. Alla ska hjälpas åt praktiskt för samhällets bästa – detta kommer jag att återkomma till i ett förslag på arbetstid och motiveringen för det, här framöver.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *