«

»

jan 06

Det är skillnad på folk och folk eller folk och fä?

tycker många, både på gott och ont – mest ont. Hur många sammanslutningar, kotterier, grupperingar finns inte för att inkludera dem själva och exkludera ”de andra”. Annat är det när människor går samman i SAK, för att vara för konstruktiva, vettiga saker. Man kan gärna vara för ändamål, med syfte och motiv. Vi vet alla däremot hur många försöker hålla på en hierarkisk rangordning för att få tillhöra de finare och bättre, som man vill tro och vara. Medvetna bra etiska människor tänker inte och beter sig så.

Dessa oetiska människor vänder kappan efter egenvinningsvinden och säljer medmänniskor för egen profit – se överallt i samhället. Dessa sparkar alltid neråt och på dem som ligger samt att de slickar uppåt för allt vad tygen håller. Mycket vanligt och mycket obehagligt, tycker jag och vi som vill leva värdigt och inte har lust att brösta oss själva och ryggdunka andra i klubbar för inbördes beundran.

Exempelvis; vem lyssnar på en patient inom psykiatrin med samma respekt som man lyssnar på läkaren/personal? Jag vet att du är rättslös som patient inom psykiatrin och allra helst när tvångsvården skyndar sig att slå till – Förvaltningsrätten är ett skämt. Vem lyssnar på den anställde med samma respekt som man lyssnar på chefen? Vem lyssnar på den utsatta i mobbing istället för flockhyenorna? Öpnna bara ögonen så ser alla vettiga människor detta. Alla ska vara lika inför lagen – jo, glöm det.

De som tjänar på eller är för fega för att inse sanningen, de ska skjuta ”budbäraren”, som Jonas Gardell uttryckte det i en NSD-artikel nyligen, som han sa – för att ingen ska rubba deras värlsdbild. Så sant som det är sagt. Whistleblowers med civilkurage ska utrotas, vilket sker dagligdags. Professor Brian Palmer reser runt och föreläser om detta.

Det jag talar om nu hör ihop med mitt nästa tema – om otänkthet och djupreflektion = att tänka.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *