«

apr 01

Artiklar om D-vitamin mot depression och att äta utan stress

Jag samlar på artiklar som jag klipper ut ur tidningar och jag sparar bra tidskrifter. Den 28/3 -13 skrev Expressen om psykiatriöverläkaren Mats Humble, Örebro universitetssjukhus, som rekommenderas sina patienter att ta D-vitamin mot depression. Han hänvisar till ny publicerad välgjord forskning och de goda resultat som redovisats. GOTT. Det är egentligen inte nytt, men i Sverige ligger man alltid efter av hävd i trångsynthet. Jag har i tidigare inlägg berättat om psykiatrikern och professorn Bonnie Kaplan som hjälper så många patienter i Canada med näring istället för kemisk skadlig psykofarmaca. Jag har sett så mycket elände med detta lagliga knark som verkligen stör och förstör och ingen kan få mig att anse annat.

I en annan artikel från ”Arbetsliv”, berättas att 55 % av heltidsanställda har mindre än en halvtimmes matrast och artikelförfattaren undrar varför man inte lyfter detta som ett stort hälsoproblem likväl som buller, belysning och andra hälsopåverkande arbetsmiljöfaktorer.

Jag själv undrar också och har undrat länge hur skolmiljöer kan vara så fruktansvärda med hårda trästolar och ingen estetik – vi är ju människor med behov som skönhet och trivsel och hälsosamma sittställningar, alltså fysiologiska elementära behov.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *