«

»

jan 06

2013 är här

Alla helger och ledighet för många, är förbi. Det har varit mycket tal om Mayaindianernas kalender och förutsägelse om slutet på tiden, en ny tid. Jag har sett många dokumentärer på TV med detta tema. Det finns olika uppfattningar om den tid vi lever i och om vad Mayaindianerna menade. Personligen är jag övertygad om att vi står inför en omvälvande förändring, absolut nödvändig. Hur den än ser ut så handlar det om ett paradigmskifte, ett helt nytt sätt att tänka och leva.

Stopp för profitering på jordens tillgångar och istället förnybar energi, biologiska och psykologiska hållbara värderingar för en humanistisk värld osv. Jag ser den framväxande ännu inte etablerade världsrörelsen. Jag ser exempel som att Kina bygger en ny stad ovanför Peking för 450 000 invånare, helt ekologisk och bara förnybar energi – vi har ingen annan väg.

Stopp för slit och släng och alla former av missbruk, istället ständig återvinning, återbruk och bruk av jordens resurser och tillgångar. Detta är den nya etiken och den ursprungliga och ständigt hållbara etiken. Hur vi kan komma dit och leva så återstår att se, men vi kommer dit. Den här världen kollapsar för den är sjuk.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *